σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Βιοδιασπώμενες σακούλες απο καλαμπόκι?

Προσπαθώντας σαν οικογένεια να μειώσουμε τα σκουπίδια που πετάμε στον κάδο, αποφασίσαμε να πετάμε τα βιολογικά τροφικά υπολείμματα σε ξεχωριστό καλαθάκι και να τα θάβουμε στη συνέχεια σε ένα μέρος του κήπου. Το θάψιμο το αναλάμβανε ένας κάθε φορά και έπρεπε να αδειάζει το περιεχόμενο της σακούλας σε μια λακκούβα στο χώμα και στη συνέχεια να το σκεπάζει. Το άδειασμα της σακούλας λέρωνε τα χέρια και ήταν μπελαλίδικο, άσε που η πλαστική σακούλα πετιόταν στα σκουπίδια.
Τυχαία τράβηξαν την προσοχή μου οι οικολογικές σακούλες από mater-bi της εταιρίας Virosac που φέρνει στην Ελλάδα η ecofamily. Μέσα σε 90 μέρες από την τοποθέτησή τους στο χώμα μετατρέπονται σε θρεπτικό λίπασμα! Βοηθούν ακόμα στην διατήρηση των φρέσκων λαχανικών για περισσότερο καιρό στο ψυγείο επειδή επιτρέπουν στο περιεχόμενό τους να αναπνέει. Εφοδιάζουμε λοιπόν το καλαθάκι για τα τροφικά υπολείμματα με μια τέτοια σακούλα και όταν γεμίσει, δένουμε κόμπο και χωρίς μπελά και πλαστικά σκουπίδια, εμπλουτίζουμε με λίπασμα το χώμα του κήπου μας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

7 Σχόλια

  1. Και από που τις προμηθεύεσαι; Τις φέρνει κάποιο σουπερ μάρκετ ή πρέπει να απευθυνθείς στην εταιρεία; Με ενδιαφέρει!

  2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το e-shop της Ecofamily στο προηγούμενο link ή να δεις τα καταστήματα λιανικής πώλησης από τη σελίδα τους. Έχουν και κάποια είδη εξοικονόμησης νερού (μια και η κουβέντα ξεκίνησε από τον εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων). Εγώ έχω αυτό για τη βρύση και κάνει πολύ καλή δουλειά!

  3. Πολύ ενδιαφέρον τόσο το site όσο και το θέμα! Συγχαρητήρια!

    Επίσης ψάχνοντας τελευταία, μια και έγινε τόσος ντόρος με το μνημόνιο για τις σακούλες, είδα και κάποιες άλλες σακούλες που είναι φωτοβιοδιασπώμενες. Μπήκα στο http://www.alpha-bio.eu και όχι μόνο είδα τις σακούλες τους αλλά και φωτογραφίες για το πως διασπώνται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.