σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Γεμίζεις το καλάθι του Σκλαβενίτη;

Όχι, το post αυτό δεν είναι διαφημιστικό! Ο τίτλος είναι μια ατάκα συγγενικού μου προσώπου όταν άρχισα να εργάζομαι συστηματικά, με έναν αξιοπρεπέστατο μισθό, αναλογικά με τις σπουδές που είχα κάνει και τις προσωπικές μου ανάγκες. Είχα όπως οι περισσότεροι κάποιες αμφιβολίες, αν θα μου αρέσει η δουλειά, τι θα κάνω που δεν είναι και πολύ κοντινή στο γνωστικό μου αντικείμενο κ.λπ. Η δουλειά μου μια χαρά με στήριζε οικονομικά – κρίση δεν υπήρχε, σπατάλες μεγάλες δεν έκανα – και έμελλε και για αρκετά χρόνια να γεμίζει το οικογενειακό καλάθι του Σ/Μ.

Τώρα πια, έχουν αλλάξει οι οικονομικές αναλογίες στην οικογένειά μου αλλά παρόλα αυτά, κάθε φορά που πηγαίνω για ψώνια, έχω τη δυνατότητα να ψωνίσω τα απαραίτητα, επιλέγοντας και κάποια πράγματα που πέρα από γάλα, ψωμί, μακαρόνια και κρέας. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, με τον κοσμάκη να έχει πιάσει πάτο, οικονομικό και κοινωνικό (αν δεν καταναλώνεις, είσαι σαν τον ψωριάρη, όλοι μαζί και εσύ χώρια…) αισθάνομαι μια ένταση όταν ψωνίζω, μια χαρά και μια θλίψη μαζί, χαρά για το γεμάτο μου καλάθι και θλίψη για εκείνους που κυνηγάνε το χαμένο τους δίευρο. Μια ηλικιωμένη γυναίκα στη λαϊκή αγορά έψαχνε με αγωνία κάτι καθώς ένας δημοσιογράφος που έκανε κάποιο σχετικό ρεπορτάζ την αποτύπωνε. Χάσατε κάτι κυρία μου; Ναι, το δίευρό μου, απάντησε τρομοκρατημένη! Τι θα κάνω τώρα, ξέρετε πόσα πράγματα θα ψώνιζα με αυτό;

Όχι, δεν πέφτω σε κατάθλιψη επειδή καταφέρνουμε να την περνάμε αξιοπρεπώς! Σταυροκοπιέμαι νοερά καθώς κουβαλάω τις σακούλες στο παλιό οικογενειακό αυτοκίνητο, νιώθω μια ευγνωμοσύνη και μια ευχαριστία μέσα μου. Νομίζω ότι στόχος των από πάνω είναι εμείς οι από κάτω να θέλουμε να πηδήξουμε από τα μπαλκόνια από την απελπισία. Όχι ρε σεις, δεν θα πεθάνω κιόλας! Θα βάλω και κανένα ευρώ στην τσέπη αυτών που δεν έχουν πολλά και θα την περάσουμε την μπόρα, θα γεμίζουμε το λιτό μας καλαθάκι και θα λέμε Δόξα Τω Θεώ, όπως οι παππούδες μας!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

2 Σχόλια

  1. το γεμίζουμε το καλάθι κι εμείς αλλά κλαίω για αυτούς που δεν… πάλι είδα ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια. μέρα μεσημέρι

    :`(

  2. πέστα μεγάληηηη! και με αυτά για την τόνωση του ηθικού θυμήθηκα το εξής ωραίο που μου είχαν πει κάποτε "όλοι βουλιάζουμε στον ίδιο βούρκο…αλλά κάποιοι κοιτάζουνε τ'αστέρια!"
    Καλή δύναμη, καλή φώτιση και υγεία!!!
    Mama4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.