σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Μητρικός Θηλασμός: Ότι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, προσπάθησα να ενημερωθώ για διάφορα θέματα που αφορούσαν το σώμα μου αλλά και την φροντίδα του μωρού που θα έφερνα στον κόσμο. Έβλεπα με ενθουσιασμό την ιδέα να θηλάσω αν και πολλές αρνητικές εμπειρίες στον κοινωνικό μου περίγυρο με φόβιζαν. Λίγες μέρες πριν γεννήσω, τηλεφώνησα στην παιδίατρο Μάγδα Δοϊτσίνη, την οποία μου είχε συστήσει η γυναικολόγος που με παρακολουθούσε, κυρία Μαριλένα Καπιδάκη. Με ρώτησε αν σκόπευα να θηλάσω και όταν απάντησα θετικά θέλησε να μάθει αν έχω ενημερωθεί, αν έχω κάποιον να με βοηθήσει και αν γνωρίζω ότι η αρχή μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη.

Το μωράκι ήρθε μετά από μερικές μέρες και ο θηλασμός ξεκίνησε δειλά-δειλά στο μαιευτήριο. Με την επιστροφή στο σπίτι τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα (ραγάδες των θηλών) αλλά με υπομονή και επιμονή, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν.

Σήμερα η κόρη μου είναι 11,5 μηνών και θηλάζει 2 με 3 φορές τη μέρα. Βιώνουμε το γεγονός ότι ο θηλασμός δημιουργεί ανεξάρτητα μωρά και παράλληλα τονώνει ψυχολογικά τη μητέρα, ιδίως όταν εργάζεται και περνά πολλές ώρες μακριά από το σπίτι. Θα ακολουθήσουν πολλά posts και links για το μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.