σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Μαμά ωραίο είναι το μωρό μας αλλά … να το πάμε πίσω!

θυμωμένο πιτσιρίκι flickr

Η ατάκα του τίτλου είναι πραγματική και ανήκει σε ένα κοριτσάκι περίπου πέντε χρονών που μόλις είχε αποκτήσει αδερφάκι. Φαίνεται διασκεδαστικό αλλά είναι πραγματικός πονοκέφαλος για τους γονείς που είναι ήδη επιφορτισμένοι με τις καθημερινές φροντίδες ενός νέου μέλους. Εγώ έχω αρχίσει να το σκέφτομαι γιατί το δεύτερο μωράκι είναι στο δρόμο και η Αννούλα θα είναι περίπου είκοσι μηνών όταν θα καταφθάσει το αδερφάκι της. Ποιά είναι η τακτική που πρέπει να ακολουθήσει κανείς; Υπάρχουν κάποιοι κανόνες; Εκτιμώ ότι ένα γεγονός που δυσκολεύει τα πράγματα είναι η μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των αδερφών. Αυτό τουλάχιστον λέει η προσωπική μου εμπειρία. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά …

θυμωμένο πιτσιρίκι flickr
photo via jillwatson

Κατά την παραμονή μου στο μαιευτήριο γνώρισα γυναίκες που σχεδόν όλες είχαν ήδη ένα παιδί να τις περιμένει σπίτι. Βιαζόντουσαν να φύγουν γιατί τα μικρά διαμαρτύρονταν και γιατί … οι γιαγιάδες δεν άντεχαν άλλο στις σκανταλιές τους. Η διπλανή μου έλεγε ότι “Το σπίτι έχει γεμίσει δώρα που δήθεν τα φέρνει το νεογέννητο αδερφάκι!”. Μια άλλη που ο μεγάλος της γιος ήταν έξι χρόνων έλεγε “Ο γιός μου μου είπε στο τηλέφωνο – Τσακίσου και έλα γρήγορα!!!”.

Εμπρός μανάδες, σχολιάστε αυτό το post! Γράψτε τις δικές σας εμπειρίες και τις ατάκες των μεγαλύτερων βλασταριών σας. Για να μάθουν οι νέες και να χαμογελάσουν οι παλιές.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …