σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Μας πρήξατε με το χοντρο-Βασίλη!!!

Σήμερα είδα ένα πολύ καλό αρθράκι στο pathfinder που έλεγε ότι οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί εξοβέλισαν φέτος το Βασίλη με την κόκκινη στολή από τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Είναι γέννημα λένε μιας διαφημιστικής καμπάνιας της γνωστής αμερικάνικης Cola και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Καιρός ήταν να βγει κάποιος να το φωνάξει!!! Εμείς οι Έλληνες, με τόσες παραδόσεις και τόσα ήθη και έθιμα, έπρεπε πρώτοι να βροντοφωνάξουμε “Μας πρήξατε με το χοντρο-Βασίλη!!!”.
Ο δικός μας Άγιος Βασίλειος της Καισαρείας ήταν ισχνός και ασθενικός στο σώμα μα η ψυχή και η πίστη του τον έκαναν να μοιάζει με παντοδύναμο γίγαντα. Αντί για αυτό βέβαια, αγοράζουμε στα παιδιά μας κουκλάκια, φουσκωτά και λούτρινα, με τη μορφή του και για μας στολίδια, κούπες, πιατέλες, παιδικές στολές και κόκκινα σκουφιά που αναβοσβήνουν. Πφφφφφ ….

Η μικρή μου έχει δύο “βασιλάκια” που της τα έφεραν δώρο η γιαγιά και η θεία της. Δεν τα πετάξαμε βέβαια, ούτε και χαλάμε το μύθο για τον παππού-Βασίλη που έχει ένα έλκηθρο και φέρνει δώρα στα παιδάκια. Αυτός είναι ο Βασίλης του παραμυθιού όμως και σε καμία περίπτωση δεν ονομάζεται Άγιος! Όταν θα μεγαλώσει ελπίζουμε να μάθει και να νιώσει τη διαφορά.

Αυτά με το Βασίλη και τα δώρα του.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …