σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Παραμονή των Φώτων

Έχω κάτι φιλενάδες από την πρώτη μου ακαδημαϊκή χρονιά στο Φυσικό του Πανεπιστημίου Αθήνας. Δεν βρισκόμαστε συχνά αλλά ποτέ δεν ξεχνιόμαστε. Η Αθήνα όπως όλοι ξέρουμε χωρίζει τους ανθρώπους που μένουν μακριά, ιδιαίτερα δε όταν δεν κατέχουν και κάποιο αυτοκινητάκι. Είναι και μερικές από την παρέα που μας την έκαναν για καριέρα στο εξωτερικό οπότε οι μαζώξεις είναι δύσκολο πράγμα.

Φέτος η παρέα μαζεύτηκε στο σπίτι μου, μια και η φουσκωτή κοιλιά μου κάνει δύσκολες τις μετακινήσεις! Τι να κεράσουμε όμως σε μια μέρα νηστείας και μάλιστα αυστηρής όπως η παραμονή των Φώτων; Κάποιοι δεν τρώνε ούτε λάδι … δύσκολα τα πράγματα! Η καλή μας Piggy κουβάλησε όμως διάφορα αγαθά για να τιμήσουμε την παρέα χωρίς να χαλάσουμε την ιδιαιτερότητα της ημέρας.

Μαστόρεψα και εγώ ένα κεκάκι με ταχίνι και έβγαλα από τις αποθήκες μου μερικά ταπεινά καλούδια. Παραθέτω τη λίστα, έτσι για να πάρετε ιδέες σε παρόμοια περίσταση:

– διάφοροι φυσικοί χυμοί
– ξηροί καρποί διάφοροι (φιστίκια Αιγίνης, βολιότικα αμύγδαλα κλπ)
– ποικιλία νηστίσιμων μπισκότων (Digestive, cookies Παπαδοπούλου με μαύρη σοκολάτα, μιράντα)
– μέλι, μαρμελάδα, ταχίνι
– στρογγυλά ψωμάκια, κρίθινο παξιμάδι, ρυζογκοφρέτες
– λιαστές ντομάτες, αγγουράκια τουρσί, πάστα ελιάς
– κρασάκι σπιτικό
– νηστίσιμο κέικ με λάδι ή ταχίνι
– κακάο, ελληνικός καφές, τσάι

Το τραπέζι στήθηκε αργά το απόγευμα. Guest star φέτος ήταν ένας φίλος απο τη Γερμανία που τόσο του άρεσε η τράπεζά μας που δήλωσε ότι θα του άρεσαν τέτοια μενού πότε-πότε 🙂

Άντε βρε παιδιά … να είστε καλά και εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα!!!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …