Το μενού είχε μπάμιες με κοτόπουλο και επειδή δεν προλάβαινα να στηθώ στην ουρά των τυριών στο SM, είπα να πάρω μια συσκευασία ΑΒ ελαφρύ λευκό τυρί. Το τυρί αλάφρυνε μιας και στο τραπέζι θα ήταν και ο πεθερός, με τη χοληστερίνη στα ντουζένια της…
Χρόνια πριν, συνήθιζα να φτιάχνω μια αυτοσχέδια τυροσαλάτα, με πιπεριά φλωρίνης, φέτα, μπούκοβο και γάλα εβαπορέ. Θα σας δώσω μια παρόμοια, πιο ελαφριά εκδοχή, που έγινε πικάντικη με λίγο πράσινο ταμπάσκο, μιας και δεν είχα νιφάδες καψερής πιπεριάς.
1 κομμάτι λευκό τυρί ελαφρύ, περίπου 200 γρ.
1 κεσεδάκι τυρί κότατζ
1 πιπεριά φλωρίνης, ψημένη στο τηγάνι ή στο γκριλ
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο γάλα εβαπορέ, όσο χρειαστεί για να αποκτήσει την επιθυμητή υφή
πράσινο ταμπάσκο ή μπούκοβο, ανάλογα με τα γούστα σας
πιπέρι, ελάχιστη ρίγανη
Ψήνω την πιπεριά με ελάχιστο ελαιόλαδο, κομμένη σε χοντρά κομμάτια. Αν χρησιμοποιούσα μπούκοβο, θα το έριχνα στο τηγάνι μαζί, να βγάλει το άρωμα και την κάψα του. Ρίχνω την ψημένη πιπεριά, το ταμπάσκο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο πολυμίξερ και αλέθω μέχρι να πάρω την υφή της τυροσαλάτας. Το συγκεκριμένο λευκό τυρί είναι αλμυρούτσικο, αν πρέπει να αποφύγετε το πολύ αλάτι χρειάζεται προσοχή.
Καλή σας όρεξη!