σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Δωράκια πρακτικά και … οικολογικά!

Η αγορά ενός δώρου είναι πάντα κάτι που απαιτεί εκτός από χρήματα και χρόνο για την πιο κατάλληλη επιλογή στην κάθε περίσταση. Από την άλλη πλευρά, δεχόμαστε διάφορα δώρα σε γιορτές και επετείους τα οποία δεν είναι πάντα χρήσιμα, δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για αυτά και γεμίζουν τον κάδο των σκουπιδιών με πλαστικές σακούλες, συνθετικές κορδέλες και χαρτιά περιτυλίγματος. Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε λίγο καλύτερα το θέμα και να αλλάξουμε δωρο-τακτική;
Ακολουθούν μερικές σκέψεις και προτάσεις με αφορμή ένα ενδιαφέρον αρθράκι από τον παγκόσμιο ιστό.
Επιλέξτε κάτι για δώρο μόνο αν είστε απολύτως σίγουρος ότι θα χρησιμοποιηθεί από τον παραλήπτη. Είναι κρίμα να πάει κάτι χαμένο μόνο και μόνο για να πούμε ότι εκπληρώσαμε μια υποχρέωση σε κάποιον που γιορτάζει.

Διαλέξτε για δώρο κάτι που θα καταναλωθεί. Αρωματικός καφές ή τσάι, τα κλασσικά σοκολατάκια (χρησιμεύουν σαν κέρασμα και δεν αλλοιώνονται σύντομα όπως άλλα γλυκά), ξηροί καρποί και φρούτα, κρασί ή κάποιο απόσταγμα.
Φτιάξτε κάτι μόνοι σας όπως ένα κέικ, μπισκότα ή σοκολατάκια τα οποία μπορείτε να χαρίσετε μαζί με κάποιο σκεύος που θα κρατήσουν οι φίλοι σας. Κάντε μια επίσκεψη στο ΙΚΕΑ και αγοράστε μερικά μπολάκια ή μικρές πιατέλες τα οποία θα έχετε σπίτι σας και θα μπορείτε να γεμίσετε ανά πάσα στιγμή με σπιτικά καλούδια.
Ακολουθούν μερικές ιδέες για πρωτότυπα κεράσματα!
Προσφέρετε ένα δώρο με τοπικό χαρακτήρα όπως κάποιο τυρί ή αλλαντικό π.ο.π., κρασί, τσίπουρο ή αντικείμενο λαϊκής τέχνης από τον τόπο καταγωγής σας. Ποιος δεν θα εκτιμήσει μερικά καπνιστά λουκάνικα από τη Μάνη ή λίγο κρητικό ρακί; Ενισχύετε με αυτό τον τρόπο τους τοπικούς παραγωγούς και εντυπωσιάζετε φίλους και γνωστούς με τα καλά του τόπου σας.
Μιλήστε σε φίλους και συγγενείς πριν αγοράσετε δώρο για το γάμο τους ή τα βαφτίσια των παιδιών τους. Προτιμήστε τις λίστες γάμου ή χαρίστε τους ένα χρηματικό ποσό μαζί με μια όμορφη κάρτα με ευχές για να σας θυμούνται.
Χρησιμοποιείστε συσκευασίες που ανακυκλώνονται ή μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για μεταφορά αντικειμένων (σακούλες) ή για αποθήκευση (χάρτινα κουτιά).

Αν έχετε οικολογικές συνήθειες, προωθήστε τις με αφορμή κάποιο δώρο. Ένα καλάθι με βιολογικά προϊόντα, φυσικά είδη περιποίησης για ενήλικες και βρέφη, υφασμάτινες τσάντες για τα καθημερινά ψώνια καθώς και εξαρτήματα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού (για ρίξτε μια ματιά εδώ).

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.