σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Εργαλεία για την εκμάθηση της τουαλέτας

Ξεκινώντας για τις φετινές διακοπές, έπρεπε να οργανωθούμε εκτός των άλλων και για την ολοκλήρωση της εκμάθησης της τουαλέτας για τη μεγάλη μας κόρη, η οποία τον Αύγουστο θα γίνει τριών ετών. Το πολύωρο ταξίδι στο καράβι, οι βόλτες στη θάλασσα και στην εξοχή απαιτούσαν ένα φορητό μέσο για να κάνει το μικρό μας την ανάγκη του. Η βαλίτσα μας φιλοξένησε επίσης πολλά εσώρουχα για να αντιμετωπιστούν τα ατυχήματα, καθώς και κάποια ειδικά βρακάκια εκμάθησης για περισσότερη ασφάλεια. Σε μια βόλτα στα μαγαζιά, τσίμπησα ένα φορητό γιογιό κάθισμα τουαλέτας από τα Mothercare. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές όσον αφορά τη φορητότητα και την αισθητική. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μου φάνηκε λίγο ακριβό όπως επίσης και οι ανταλλακτικές σακούλες που πωλούνται ξεχωριστά. Το γιογιό αυτό δεν έχει πάτο οπότε η συλλογή των παραγόμενων γίνεται σε μια ειδική σακούλα, στον πάτο της οποίας υπάρχει ένα κομμάτι χαρτί με το υλικό που περιέχουν οι πάνες μιας χρήσης. Μόλις βραχεί, διογκώνεται και απορροφά τα υγρά με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να πετάξει τη σακούλα ακόμα και σε έναν κάδο απορριμμάτων. Για να γλιτώσουμε τα πλαστικά σκουπίδια, τις περισσότερες φορές το χρησιμοποιήσαμε με βιοδιασπώμενες σακούλες, τις οποίες αδειάσαμε πρώτα και μετά πετάξαμε σε κάποιον κάδο.
Για να καθίσει σταθερά το παιδάκι σας στο γιογιό του, ξεδιπλώνετε τις δύο βάσεις και τις πιέζετε ελαφρά για να κουμπώσουν και να σταθεροποιηθούν. Έξυπνος σχεδιασμός, μεταφέρεται πολύ εύκολα και αποτελεί λύση για τις οικογενειακές εξόδους. Ακόμα και αν το μικρό σας μπορεί να χρησιμοποιήσει κανονική τουαλέτα με κάποια υποστήριξη, το γιογιό αυτό είναι λύση σε περίπτωση ελλιπών συνθηκών υγιεινής σε κοινόχρηστες τουαλέτες εστιατορίων και καραβιών. Πρέπει να παρατηρήσουμε βέβαια ότι το πλαστικό του δεν είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο, κάτι που θα περίμενε κανείς για τα χρήματα που κοστίζει. Σε γενικές γραμμές θεωρείται μια καλή αγορά που θα σας γλιτώσει από τον πανικό στο άκουσμα της φωνούλας “Μαμάαααα, τσίιιιιιισα!”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

2 Σχόλια

  1. Ναι, το γνωρίζω το diaper free κίνημα 😉 Πολύ προχωρημένο νομίζω! Εγώ πάντως επιλέγω υφασμάτινες πάνες έτσι ώστε να γλιτώνω από τα σκουπίδια και τα χημικά στα παιδιά μου. Το πανί είναι πιο πρακτικό από το … τίποτα 😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.