σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Απαντήστε και … κερδίστε???

Ερώτηση:

Πόση άδεια λοχείας δικαιούται μια μητέρα που εργάζεται σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, στην Αθήνα του 2009?


Απάντηση:

Δύο εβδομάδες παίρνει συνήθως άδεια η τραγική μάνα που εργάζεται σε φροντιστήριο, έτσι για να μη χάσουν τα παιδιά τα μαθήματά τους. Άσε που δουλεύει μέχρι να γεννήσει για τον ίδιο λόγο. Που να τρέχει τώρα ο ιδιοκτήτης να βρίσκει άλλον … Βέβαια, μπορεί και να πάρει άδεια, μόνο που όταν επιστρέψει θα αλλάξουν λίγο οι ώρες της και εκεί που έκανε παραγώγους στην τεχνολογική κατεύθυνση, θα διδάσκει την προπαίδεια σε μαθητές δημοτικού! Φυσικά, η εργασία είναι παράνομη 54 μέρες πρίν τον τοκετό και 64 μετά οπότε αν μπουκάρει το ΙΚΑ – λέμε άν … – πληρώνεις και πρόστιμο! Αυτό βέβαια ισχύει για τις τυχερές που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ και δεν δουλεύουν μαύρα … Οι υπόλοιπες, κλείνονται στο ψυγείο μέχρι να περάσει ο κίνδυνος!

Την πληροφορία αυτή για τις συνθήκες στα φροντιστήρια την έχω διασταυρώσει από τουλάχιστον δύο πλευρές που απόλαυσαν την “άδεια” αυτή περισσότερες από μια φορές. Αν κάποιος ευσυνείδητος φροντιστηριάρχης έχει αντιρήσεις και θίγεται, θα δημοσιεύσουμε ευχαρίστως το σχόλιό του.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

10 Σχόλια

 1. Τέεετοια απορία, νομίζω ότι θα΄ναι κάτι σαν <5… Δυστυχέστατα. Δεν είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ?Νομίζω ότι πλέον οι του ΙΚΑ πέρνουν κι ένα 6μηνο πέραν των 2μηνών.Βέβαια υπάρχουν πάντα και "εξαίρετοι" εργοδότες που ουσιαστικά με το που γινόμαστε μάνες μας ξαναβάζουν στο δίλημα της εφηβείας "τι δουλειά να κάνω;"
  Καλή δύναμη για ό,τι έννομο χρειαστεί να κινήσει η μάνα!
  Μαρκ.

 2. δεν ξέρω τι άδεια δικαιουται αλλά θα σου πω ότι οταν εγώ γέννησα οι ασφαλιστικές εισφορές τυ διμήνου για τον ΟΑΕΕ ήταν 715 ευρώ, το ταμείο μου όμως μου έδωσε 600 ευρώ …ούτε καν με απήλλαξαν απο ενα μήνα εισφορών… αλλά σιγά εγώ τι είμαι μια μάνα αυτοαπασχολούμενη, με σπουδές γλώσσσες υψηλή φορολογία που δεν γλύφει κανένα …περιτή κοινώς,
  διότι η συμμαθήτρια μου που είχαν βγάλει όλοι μαζί γλώσσες και έγλειφαν για να μπει στο ΙΚΑ διότι υπήρχε γενικώς μια ψιλοανικανότητα κακοί βαθμοί κακή μαθήτρια( έμεινε και μια χρονιά) όμως αυτή τα κατάφερε μπήκε στο ΙΚΑ απέκτησε αλλη αξία ως μάνα, γέννησε πήρε την άδεια της πληρώθηκε και κάποιια στιγμη μου αποκάλυψε ότι επειδή έφυγε από την Αθήνα και ηρθε εδώ της εδωσαν και 40.000 ευρώ από ενα ειδικό λογ.σμό του ΙΚΑ για τους υπαλληλους που χτίζουν σπίτι εκτός μεγάλων πόλεων και δεσμέυονται να μείνουν εκεί πάνω από 10 χρόνια ή κάτι τέτοιο, σημειώνω και ια την μετάθεση από την Αθήνα έπεσε ρουσφέτι … αλλωστε απο εδώ ήταν…. τι ήθελα και πέρασα απο εδώ και συγχίστικα πάλι ….πρέπει να μου βάζετε ενα warning ….

 3. Ψυχραιμία καλοί μου άνθρωποι 😉

  Όσο για τις εισφορές, εγώ πάντως τους έφαγα κάποια! Ασφαλισμένη μόνο σε χρήμα στο ΙΚΑ, μάγκωσα τουλάχιστον αποζημίωση για την άδεια τοκετού από ΙΚΑ και από ΟΑΕΔ. Οι άρρενες συνάδελφοι, δεν ξέρω τι πρέπει να πάθουν για να πάρουν πίσω κατιτί (αν είναι έτσι, καλύτερα χάρισμά τους). Βέβαια, για τους 2 από τους 4 μήνες άδειας, ο εργοδότης ΔΕΝ ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές (άρα το χέρι στην τσέπη του ασφαλισμένου που ότι και να γίνει οι εισφορές τρέχουν).

 4. Η περίπτωσή μου ασφαλιστικά είναι ίδια με της Νατάσας. Θυμάμαι που πήγα μερικές εβδομάδες μετά τη γέννα να εισπράξω τα 800 ευρώ του τοκετού και όταν τους είπα ότι δικαιούμαι κάτι (ψίχουλα) παραπάνω λόγω καισαρικής, μου είπαν χωρίς καν να υψώσουν το βλέμμα, τώρα όλες καισαρική κάνουν και μου έδωσαν την επιταγή μου με το αστρονομικό ποσό.
  Αχ, αναμνήσεις…

  Επίσης σταμάτησα να εργάζομαι επί έναν χρόνο πληρώνοντας το ταμείο μου για να διατηρήσω πλήρη την ασφάλισή μου χωρίς ουσιαστικά να έχω προσωπικό εισόδημα.

  Πολύ ωραίο και σοβαρό το θέμα που θίγεις, Popelix, αλλά αφήνει χρόνια ασυγκίνητους τους αρμόδιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.