σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Σαπούνι ελαιολάδου: οικονομία και οικολογία!

Όλοι πας τρώμε μια πίκρα καθώς γεμίζουμε το καλάθι του σούπερμάρκετ με – αυτά που νομίζουμε – αναγκαία και βλέπουμε τα ευρουλάκια μας να εξανεμίζονται. Μια πρόταση από το PopArt για να ανασάνεις οικονομικά, να ενισχύσεις την τοπική παραγωγή και να ωφελήσεις το περιβάλλον: σαπούνι ελαιολάδου. Διάβασε τα παρακάτω και σχολίασε αν θες με τις δικές σου ιδέες.

Μερικές μπάρες από σαπούνι μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τα εξής:

αφρός ξυρίσματος: Θυμάσαι τον παππού που έβρεχε το πινέλο και το έτριβε πάνω στο σαπούνι; Θα κάνεις μαγουλάκι που τρίζει από καθαριότητα, για φίλημα!
αφρόλουτρο: Τρίψε το σαπούνι στο βρεγμένο σφουγγάρι ή κατευθείαν στο δέρμα. Αν θέλεις περιποίηση και άρωμα υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μπάρες από ελαιόλαδο.
σαμπουάν: Ομοίως. Για πολύ λιπαρές τρίχες, ξεπλένουμε με νερό και λίγο μηλόξυδο. Αν έχεις ευαίσθητο κεφάλι λούσου με Blessings και θα με θυμηθείς!
καθαριστικό για τα χέρια: Μια μπάρα σαπούνι και λίγο τρίψιμο αφήνει τα χέρια πραγματικά καθαρά. Μη σκας για αντιβακτηριδιακά προϊόντα αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος!
απορρυπαντικό για πιάτα: Σαπούνι σε νιφάδες λιωμένο σε νερό. Μπάρα σαπουνιού και κατευθείαν τρίψιμο με το σφουγγάρι των πιάτων.
απορρυπαντικό πλυντηρίου: Σαπούνι σε νιφάδες, σόδα και βόρακας.
υγρό γενικού καθαρισμού: Σαπούνι υγρό ή νιφάδες διαλυμένες σε ζεστό νεράκι. Αν αφρίσει πολύ, βάλε λίγο ξύδι να του κόψεις τη φόρα!
υγρό για τα τζάμια: Δεν χρειάζεται ούτε αυτό. Πάρε πανάκια από μικροϊνες και καθάρισες (… πού είναι το σαπούνι, οέο!)
φάρμακο για τη μελίγκρα: Σαπούνισε τες και θα ψοφήσουν όλες. Δες εδώ.

Πολλές ιδέες και συνταγές για σπιτικό σαπούνι και σπίτι au naturel θα βρεις στις aromacooks. Η φωτογραφία είναι από εδώ και τη βρήκαμε εδώ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.