σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Απόψεις και σχόλια για τα εμβόλια!

Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, το φιάσκο της γρίπης των χοίρων έμελλε να παρασύρει περισσότερους γονείς στην άρνηση των εμβολιασμών (vaccine rejectionism) και να τους ρίξει από την (ας πούμε) Σκύλα – εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών – στη Χάρυβδη των εναλλακτικών θεραπειών. Έτσι για την ιστορία, δεν εμβολιάστηκε κανείς από την οικογένειά μας για τη νέα γρίπη. Αν είχαμε κάποιο άτομο με κάποιο πρόβλημα υγείας, πιθανότατα θα τρώγαμε και μεις μια δόση… Τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται ήδη όπως διάβασα σε αναδημοσίευση άρθρου από το blog Μητρικός Θηλασμός. Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Σε μία πολύ ανησυχητική διαπίστωση καταλήγουν οι παιδίατροι, βλέποντας ότι, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, φέτος, έχουν φουντώσει η ιλαρά, η μηνιγγίτιδα και οι μικροβιαιμίες.

«…Δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ένα κλίμα εναντίον των εμβολίων, το οποίο δεν υπήρχε μέχρι πέρυσι , πριν από την εφαρμογή του εμβολίου της γρίπης. Και γι΄ αυτό ευθύνεται ξεκάθαρα η Επιτροπή Πανδημίας».

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των αρνητών της κλασσικής ιατρικής και των εμβολιασμών είναι τα ισχυρά συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών που θέλουν να μας πουλήσουν με τη βία τα “γεμάτα τοξίνες” σκευάσματα τους. Δεν νομίζω ότι το κέρδος δεν είναι στόχος για τις εταιρείες αυτές, δεν δέχομαι όμως ότι η εξίσου μεγάλη βιομηχανία εναλλακτικών θεραπευτών (πάσης φύσεως) και θεραπειών καθώς και “φυσικών συμπληρωμάτων και σκευασμάτων με άπειρη ενέργεια” κάνει ιεραποστολή για να σώσει τον κόσμο! Δεν τρέφονται με φύκια και βιολογικά μπρόκολα αλλά με τα χρήματα που τους ακουμπάει χωρίς δεύτερη σκέψη ο κοσμάκης! Όσο για το παράδειγμα των εμβολίων έχω πρόχειρα τρία πολύ δυσάρεστα παραδείγματα από το στενό μου περιβάλλον. Μια συγγενής μου κόντεψε να πάει στον άλλο κόσμο από σοβαρότατη παρενέργεια των μαγουλάδων (πριν 30 χρόνια, δεν υπήρχε εμβόλιο τότε), μια γνωστή μου κυρία έχει νεκρωμένο ακουστικό νεύρο πάλι από μαγουλάδες που κόλλησε σαν μωρό λίγων ημερών (εδώ θα την έσωζε η προστασία της αγέλης) και ένας γείτονας που ταξίδεψε σε τόπο χλοερό από ανεμοβλογιά, οικογενειάρχης με δύο παιδιά!

Το πιο πρόσφατο “κερασάκι στην τούρτα” για μένα είναι η εγγραφή της κόρης μου στο νηπιαγωγείο κατά την οποία δεν μου ζητήθηκε ούτε καν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού ούτε καμία άλλη ιατρική βεβαίωση εκτός από οφθαλμολογική εξέταση! Θα μπορούσα να κάνω και βουντού στα παιδιά μου αντί να τα πηγαίνω στο γιατρό και κανείς δεν θα είχε πρόβλημα!!! Ελπίζω ακόμα ότι θα μου τα ζητήσουν το Σεπτέμβριο – η ελπίδα πεθαίνει τελευταία – οπότε και θα ενημερώσω την ανάρτηση.

Όπως λέει και ο γνωστός παιδίατρος από το Ρέθυμνο: Να είστε καλά και τα παιδιά σας καλύτερα!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

5 Σχόλια

 1. Ο Αχιλλέας γράφτηκε τον Μάιο στο προνήπιο και τον Σεπτέμβριο μας ζητήθηκε φωτοτυπία των εμβολιασμών καθώς και όποιο ιδιαίτερο ζήτημα υγείας υπάρχει. Ίσως τα ζητήσουν και από εσάς τον Σεπτέμβριο για να είναι ενημερωμένα…

  Αλήθεια, ζήτησαν βεβαίωση παιδο-καρδιολόγου; Η παιδίατρός μας λέει ότι τη ζητούν με την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο οπότε και ξεκινάει η υποχρεωτική εκπαίδευση…

 2. Λυπάμαι για την περιπέτεια που είχες με την υγεία σου αγαπητέ spyrko. Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι σου την προκάλεσαν τα εμβόλια; Έχω διαβάσει και εγώ πάντως για κάποιες περιπτώσεις παρενεργειών από τα εμβόλια. Η άποψη μου για την ομοιοπαθητική συγκεκριμένα βασίζεται σε μελέτη άρθρων και σε συζητήσεις με γνωστούς και φίλους που έχουν κάνει παρόμοιες επιλογές. Κανείς δεν μπορεί να με πείσει για την επιστημονική βάση της ομοιοπαθητικής και δεν δέχομαι ότι ένα σκεύασμα που έχει τις ίδιες πιθανότητες να περιέχει ένα μόριο δραστικής ουσίας με ένα μόριο οποιασδήποτε άλλης ουσίας (άπειρη αραίωση) και έχει "μεγάλη ενέργεια" (δυναμοποίηση) μπορεί να με θεραπεύσει. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα φάρμακα και εγώ επιλέγω πολλές φορές το δρόμο της υπομονής και κάποιο γιατροσόφι. Όσο για τα περιβόητα θεραπευτικά αποτελέσματα, υπάρχει πάντα η ψυχοσωματική φύση πολλών ασθενειών καθώς και το placebo. Αυτά είναι η προσωπική μου άποψη και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ σαν κακή οικοδέσποινα σε σένα. Ευχαριστώ για το σχόλιο και καλή συνέχεια με όλα!

 3. Για να μην το ξεχάσω, η άποψη του περιβόητου Dr. Bob Sears για την αποφυγή του διάσημου εμβολίου MMR (πηγή: http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/123/1/e164?maxtoshow=&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=offit&searchid=1&FIRSTINDEX=0&volume=123&issue=1&resourcetype=HWCIT):

  Hide in the Herd
  Perhaps the most disingenuous comment in the book is directed at parents who are afraid of the measles-mumps-rubella (MMR) vaccine. "I also warn [parents] not to share their fears with their neighbors," writes Sears, "because if too many people avoid the MMR, we'll likely see the diseases increase significantly." In other words, hide in the herd, but do not tell the herd you're hiding; otherwise, outbreaks will ensue.

  Απόδοση δική μου: Αποφύγετε το εμβόλιο για να γλιτώσετε τις τοξίνες αλλά αφήστε τους άλλους να το κάνουν (να δηλητηριαστούν δηλαδή) για να προστατευτείτε από την αγέλη!

  Τα συμπεράσματα δικά σας…

 4. Παιδιά δεν έχω, αλλά παιδί έχω υπάρξει και μάλιστα παιδί με μυνηγγίτιδα η οποία ήταν μια απο τις πολλές παρενέργειες που μου προκάλεσαι κάποιο απο τα "προστατευτικά" εμβόλια που κάνουν στα παιδάκια. Το πως ζω…ένας Θεός ξέρει!
  Το εαν κάποιος γονέας θέλει να αναλάβει την ευθύνη και να εμβολιάσει το παιδί του είναι εντελώς προσωπικό του θέμα. Κανένας νόμος δεν "εξαναγκάζει" κανέναν γονέα να εμβολιάσει(δηλητηριάσει) το παιδί του κι αυτό για ένα και μοναδικό λόγο: γιατί κανένας παιδίατρος ή φαρμακευτική βιομηχανία σου εγγυάται οτι το παιδί μετά απο το εμβόλιο θα είναι υγειές (σε όλα τα επίπεδα).
  Πράγματι, οι πάσης φύσεως θεραπευτές δεν τρώνε βιολογικά μπρόκολα και θέλουν κι αυτοί χρήμα. Αλλά χρήμα θέλουν και οι γιατροί της συμβατικής ιατρικής και πολλές φορές…χρήμα απίστευτο! Δεν σταυρώνω την συμβατική ιατρική, απλά τάσομαι υπερ της ομοιοπαθητικής, γιατί πιστεύω οτι είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση.
  Το κάθε παιδί γεννιέται και είναι αγνό απο κάθε λογής τοξικές ουσίες. Μπορεί άνετα να βαδίσει τον δρόμο της ομοιοπαθητικής και να έχει έναν υγειή οργανισμό, έναν ανθρώπινο οργανισμό, πριν το κάνουμε εμείς χημική αποθήκη και πειραματόζωο στα χέρια του κάθε επειτήδιου που παίρνει τις μίζες του απο της φαρμακευτικές εταιρίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.