σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

H μάχη με τις αφίδες συνεχίζεται…

Μπορεί να μην αναρτώ συχνά θέματα για τα μπαλκονάκια και τις γλάστρες μου αλλά ο κηπουρός των πόλεων είναι συνεχώς σε δραστηριότητα. Επιγραμματικά αναφέρω τα τελευταία νέα – συμπεράσματα – ανακαλύψεις μου σε ρόλο ούρμπαν γκάρντενερ:
  • Άμα δεις το σχοινόπρασσο στη γλάστρα να είναι υποτονικό, χωρίς να δίνει φρέσκα φύλλα με τον ίδιο ρυθμό, πιθανότατα θέλει αραίωμα στις ρίζες. Αναποδογύρισε τη γλάστρα και θα πάθεις πλάκα! Κάνει και λουλουδάκια, κόψ’τα αν θες να δυναμώσει.
  • Εφέτο με τις ζέστες (χειμώνας, ποιός χειμώνας) όλα μα όλα τα βότανα ξεβλάστωσαν νωρίς! Αν θέλεις σπόρο περίμενε, αλλιώς κόψιμο τα τρυφερά και ξερίζωμα το υπόλοιπο.
  • Αυτές οι παντέρμες οι αφίδες, μελίγκρες ντε, τρώνε εκτός από τα βρώσιμα βότανα και τη μαργαρίτα (αχ δεν θυμάμαι το όνομά της…) που μου χάρισε η μαμά.Φύλλα και άνθη παρακαλώ! Και να δεις κάτι λουλουδάρες που έδινε. Τώρα το χάλι της δεν λέγεται, ειδικά αφού την άφησα στη μοίρα της… Στάσου να σου την κάνω κολύμπα στο υγρό από soapnuts και να δώ εγώ πόσες θα μείνουν, χε χε!
  • Φέτος δεν έσπειρα βασιλικάκια, αφού θα φύγω για τα χωριά είπα ας πάρω ένα έτοιμο. Πολύ ωραίο έγινε, στρογγυλό και σγουρό, αρωματικό αλλά … στο φαγητό δεν δίνει καμία γεύση! Γεύση και άρωμα υποτονικό εως ανύπαρκτο σε σαλάτα και φαγητό. Τσάμπα ονειρευόμουν να το κάνω σάλτσα πέστο πριν φύγω…
Αυτά και σας αφήνω γιατί πρέπει να οργανώσω την μεταφορά της φαμίλιας στην επαρχία. Τι νομίσατε, επαέ δα κάτσουμε ούλο το καλοκαίρι;

 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.