σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Χειροτεχνίες για παιδιά με πολύχρωμα καθαριστικά πίπας

χειροτεχνίες με καθαριστικά πίπας

Όταν αγόρασα το πακέτο με τα πολύχρωμα pipe cleaners από τα Max Stores δεν είχα στο μυαλό μου κάτι συγκεκριμένο. Είχαμε κάνει παλιότερα με τα παιδάκια κάποια λουλουδάκια, σε συνδυασμό με μικρά χνουδωτά πομ-πoν, δεν βαριέσαι είπα, κάτι θα φτιάξουμε. Σε μια στιγμή έμπνευσης, σκαρφίστηκα αυτόν τον σκελετό γυαλιών ο οποίος αποτελείται από δύο χνουδωτά συρματάκια, το ένα ολόκληρο και το άλλο κομμένο στη μέση.

Αναφέρω για την ιστορία ότι σε καλοκαιρινή εκδήλωση μπαζάρ στο νηπιαγωγείο του υιού, έφτιαχνα για 2,5 ώρες γυαλιά για τα πιτσιρίκια 🙂

χειροτεχνία για παιδιά με καθαριστικά πίπας pipe cleaners

Βασικά υλικά για ένα ζευγάρι γυαλιά από συρματάκια πίπας:

2-3 συρματακια πίπας

1 ψαλίδι

Οδηγίες

Η χειροτεχνία χρειάζεται και αυτή marketing και για να αρέσει περισσότερο στα παιδάκια, τα βάζουμε να επιλέξουν 2 συρματάκια, στα χρώματα που αγαπούν. Για να φτιάξουμε το τμήμα για τα μάτια, γυρίζουμε τις δύο άκρες του σύρματος προς το μέσο, αφήνοντας ένα ενδιάμεσο κενό για τη μύτη. Στερεώνουμε στρίβοντας το σύρμα 2-3 φορές, προσέχοντας να μην εξέχει η μυτερή άκρη και τσιμπήσει τα πιτσιρίκια μας. Προβάρουμε τον συρμάτινο σκελετό στο παιδικό μουτράκι, με ύφος σοβαρού οπτομέτρη και προσαρμόζουμε ανάλογα αν χρειαστεί (όλα τα φατσάκια δεν είναι ίδια!).

Στη συνέχεια, κόβουμε ένα δεύτερο συρματάκι στα δύο και σχηματίζουμε ένα ένα τα χεράκια του σκελετού, στρέφοντας ελαφρά στις άκρες για να στέκονται τα γυαλιά στα αυτάκια. Τα χεράκια του σκελετού μπορούν να γίνουν και με δυο συρματάκια συνεστραμμένα, όπως στην φωτογραφία. Μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων ή ακόμα να στολίσουμε τα ψεύτικα γυαλιά μας με ένα ζευγάρι κεραίες στο κέντρο ή ένα λουλουδάκι στα πλαϊνά! Το πακέτο με τα σύρματα πίπας που αγόρασα έχει 1,5 ευρώ και περιέχει αρκετά τεμάχια σε πολλές ζωηρές αποχρώσεις. Η κατασκευή αυτή μπορεί να συνδυαστεί με παιδικό πάρτι, σαν ομαδική δραστηριότητα!

Μπορείτε να φτιάξετε και ασορτί δαχτυλιδάκι για τις μικρές κομψές κυρίες, οδηγίες στο παρακάτω στο video How to make pipe cleaner flower rings.

Καλή διασκέδαση με τα παιδάκια σας!

How to make pipecleaner flower rings - EP - simplekidscrafts - simplekidscrafts

Τελευταία ενημέρωση άρθρου: Φεβρουάριος 2023

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

1 Σχόλιο

  1. Εξ ιδίας πείρας μπορώ να βεβαιώσω για τον ενθουσιασμό μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών τόσο στη δημιουργία όσο και στη χρήση αυτών των πρωτότυπων αξεσουάρ! Καλή διασκέδαση!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.