σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Ανοιξιάτικα πουλάκια από χαρτί

Χάρτινα πουλάκια από το Krokotak

Αν ασχολείσαι με χειροτεχνίες και δεν έχεις στην λίστα σου την σελίδα Krokotak, δεν ξέρεις τι χάνεις! Ότι φαντάζεσαι με χαρτί, με αναλυτικές οδηγίες με εικόνες και video και όπου χρειάζεται πατρόν. Έχει ιδέες για διάφορες ηλικίες και δεν έχω αποτύχει καμία φορά στην προσπάθειά μου να ολοκληρώσω κάποια κατασκευή.

Αυτά τα πολύχρωμα χάρτινα πουλάκια είναι πρόσφατη προσθήκη και ομολογώ ότι με ενθουσίασαν! Είχα ένα πακέτο χρωματιστά χαρτιά φωτοτυπικού (όχι χαρτονάκια, τα πιο λεπτά) οπότε τα δοκίμασα με πρώτη ευκαιρία.

Πουλάκια από χρωματιστά χαρτιά via Krokotak

Αντί να εκτυπώσω το πατρόν σε χρωματιστό χαρτί, εντύπωσα σε λευκό χαρτόνι και έκοψα προσεκτικά τα διάφορα μέρη. Με αυτό τον τρόπο έχω ένα πρότυπο με το οποίο μπορώ με την βοήθεια ενός μολυβιού, να ζωγραφίζω το περίγραμμα σε λεπτότερο χρωματιστό χαρτί και να κόβω. Το σώμα από ένα χρώμα, η κοιλίτσα και τα ποδαράκια από ένα άλλο και κόκκινο για το ράμφος και το λοφίο που είναι δική μου πατέντα.

Συμβουλές για δημιουργική απασχόληση παιδιών

Αν βάλεις στο νου σου να απασχολήσεις μια ομάδα παιδιών με κάποια αντίστοιχη χειροτεχνία, θα πρέπει ακολουθήσεις κάποια βήματα, για να έχεις καλό αποτέλεσμα και ευχαριστημένα μουτράκια!

  • Δοκίμασε πρώτα εσύ την χειροτεχνία, εκτελώντας την μέχρι τέλους! Δες αν χρειάζεται βελτιώσεις, διευκρινίσεις ή και απλοποιήσεις, ανάλογα με την ηλικία και την ικανότητα των παιδιών.
  • Αν χρειάζεται την παρουσία/βοήθεια ενήλικα, φρόντισε να υπάρχει και κάποιος άλλος εκτός από εσένα… για να μαζεύει “τα σπασμένα”. Καλό είναι να έχεις υγρά μαντηλάκια, χαρτί κουζίνας και σακούλες για να μαζέψεις τα σκουπιδάκια μετά το τέλος της δραστηριότητας.
  • Προμηθεύσου τα υλικά, έγκαιρα, φροντίζοντας να έχουν όσο γίνεται περισσότεροι διαθέσιμα τα κατάλληλα εργαλεία (ψαλίδι, κόλλα, χρώματα κ.λπ.). Αν αυτό δεν γίνεται, φρόντισε τουλάχιστον να υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός (π.χ. 1 κόλλα ανά 2 παιδάκια).
  • Οπλίσου με υπομονή και μην χάνεις την ψυχραιμία σου ακόμα και αν κάποια παιδάκια δυσκολεύονται να σε ακολουθήσουν. Σπεύσε σε βοήθεια, ενθάρρυνέ τα και απλοποίησε όπου χρειάζεται τα πράγματα.

Καλές δημιουργίες, για μικρούς και μεγάλους!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.