σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Λουλούδια και πεταλούδα με πλεκτό κορδόνι (i-cord)

Το νέο μου εργαλείο για πλέξιμο, έχει γίνει σύντροφος πιστός! Μιας και είμαι οπαδός της καρφίτσας, πολλά από τα εργόχειρα με το πλεκτό κορδόνι μετατρέπονται σε λουλούδι καρφίτσα, με κοτσάνι ή χωρίς. Ψάχνοντας στα παλιά μαλλιά πλεξίματος της πεθεράς μου, προσπαθώ να ανακαλύψω ποια είναι κατάλληλα, ποιοι χρωματικοί συνδυασμοί δίνουν ωραίο αποτέλεσμα και τι μπορώ να πετύχω με την κάθε ποιότητα μαλλιού. Οι τελευταίες μου προσπάθειες (βλέπε λουλούδια στο καπέλο) έγιναν με απομεινάρια από μαλλί μοχέρ και ομολογώ ότι έχω μείνει ικανοποιημένη! Θα πρέπει να παρατηρήσω βέβαια ότι το ξεμπέρδεμα του μαλλιού μοχέρ είναι άκρως μαζοχιστική διαδικασία και δοκιμάζει την υπομονή και του πιο αφοσιωμένου χειροτένη…

Την ιδέα για τα λουλούδια την πήρα από το διαδίκτυο, η πεταλούδα όμως προέκυψε από τις οδηγίες ενός παιχνιδιού (Γαλλική πλεκτομηχανή πεταλούδα) που περιλαμβάνει μια παρόμοια πλεκτομηχανή.

Εκτός από το εν λόγω παιχνιδάκι που περιλαμβάνει πλεκτομηχανή, ιδέες και σχετικά προϊόντα θα βρείτε στο ftiaxto.gr και στο άρθρο Ιδέες με κορδόνι (icord).

P1110626-ret
Δωράκι με κούριερ σε μια μωρομανούλα γιατί όλοι στέλνουν δώρα στο μωρό και η μαμά θέλει το κατιτίς της!
P1110634-ret
Ποιο από τα δύο; Επιτυχής εξόρμηση στα Αχιλλέας Accessories και το τσόχινο καπέλο ψάχνει για στολίδια (όχι, δεν με φτάνει ο φιόγκος…)
P1110638-ret
Η πεταλούδα πέταξε σε μια μικρούλα και τσαχπινούλα!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

1 Σχόλιο

  1. Τόσα χρόνια το’χω το εργαλειάκι, πάντα μ’άρεσε, το’μαθαν κι οι κόρες αλλά ουδέποτες ήξερα τι ακριβώς να κάνω με το προκύπτον κορδόνι! Μια δόση φτιάξαμε σουβεράκι (κάλα, περισσότερο μάλλον διακοσμητικό) τυλίγοντάς το γύρω-γύρω και ράβοντας λίγες βελονιές για να μείνει στερεωμένο. Αυτά όμως είναι ξεσηκωτικά για να ξαναπιάσουμε δουλειά! Καλές δημιουργίες!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.