σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Χρήσιμες πληροφορίες για να φορέσετε το μωρό σας!

Σας φαίνεται ωραία η ιδέα να φορέσετε το μωρό σας σε μάρσιπο αλλά δεν γνωρίζετε πως; Ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες για babywearing που θα σας δώσουν μια εικόνα για τους διάφορους τύπους μάρσιπων αγκαλιάς, τα πλεονεκτήματά τους και πως να τους χρησιμοποιήσετε. Οι μάρσιποι αγκαλιάς δεν είναι απλά μια μόδα, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για μαμάδες αλλά και μπαμπάδες, για γονείς mainstream αλλά και εναλλακτικούς και για όποιον απλά θέλει να κάνει τη ζωή του με μικρά παιδιά πιο εύκολη.

babywearing pouch μάρσιπος αγκαλιάς
Ελαφριά πεζοπορία με το Μανόλη 17 μηνών σε Αστεράκι Pouch. Η φωτογραφία είναι μεταγενέστερη του άρθρου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

4 Σχόλια

 1. Γειά σου Ευαγγελία,

  Πολύ καλή δουλειά έχεις κάνει! Εγώ είμαι νέα στο babywearing και έχω ένα χειροποίητο ring sling για το μόλις 50 ημερών αγοράκι μου και ένα ErgoCarrier για τη Αννούλα που κοντεύει 2 ετών. Είναι λίγο δύσκολο στην αρχή αλλά σου λύνει τα χέρια! Η κόρη μου εκφράζεται πολύ θετικά όταν τη φοράμε και ο μικρούλης ηρεμεί με τη ζεσταστιά της μητρικής αγκαλιάς.

 2. Πολύ χαίρομαι που το babywearing (η «τέχνη» του να φοράς το μωρό σου, πολύ κοντά στο σώμα σου, με μάρσιππο αγκαλιάς για μωρά) αρχίζει σιγά-σιγά και γίνεται γνωστό!

  Μπράβο σου popelix που συμβάλλεις σ’ αυτό!

  Στην Ελλάδα, εδώ και λίγους μήνες, υπάρχει ένα NINO Group, μια ομάδα γονέων με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη σε θέματα babywearing.

  Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι δωρεάν και δεν έχει στόχο την πώληση ή πρώθηση συγκεκριμένων προϊόντων/slings. Απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να συζητήσουν για κάθε θέμα σχετικό με babywearing, να ζητήσουν βοήθεια για συγκεκριμένα προβλήματα και να δοκιμάσουν διάφορους μάρσιππους αγκαλιάς (slings) με το μωρό τους ή με ειδικές κούκλες-μοντέλα.

  Μπορεί να θέλετε να έρθετε στην επόμενη συνάντηση αν:
  – το μωράκι σας θέλει συνέχεια αγκαλιά κι εσείς θέλετε τα χέρια σας ελεύθερα
  – είστε έγκυος και θέλετε να μάθετε περισσότερα πράγματα για το Babywearing για να κρατάτε το μωράκι που περιμένετε
  – ενδιαφέρεστε για μάρσιππο αγκαλιάς, αλλά διστάζετε να αγοράσετε πριν δείτε πώς είναι από κοντά και πριν το δοκιμάσετε
  – το μωράκι σας υποφέρει από κολικούς ή παλινδρόμηση, ή ηρεμεί δύσκολα και αναγκάζεστε να το κρατάτε συνέχεια
  – θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε ό,τι σας βρίσκεται στο σπίτι (μια πασμίνα, ένα κασκόλ, μια πετσέτα μπάνιου) για να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα ενώ κρατάτε το μωράκι σας
  – έχετε ήδη κάποιο carrier (sling, ή άλλο μάρσιππο αγκαλιάς) αλλά δεν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε και το τρώει η ντουλάπα (φέρτε το να σας βοηθήσουμε!)
  – θέλετε να μάθετε κι άλλους τρόπους να χρησιμοποιείτε τους μάρσιππους που έχετε
  – το μωράκι σας έχει «σφιχτά ισχία» ή προδιάθεση για δυσπλασία ισχίων, ή ψάχνετε μια εναλλακτική λύση αντί για τους συνηθισμένους «τεχνικούς» μάσιππους που αφήνουν τα ποδαράκια του μωρού να κρέμονται κάτω βάζοντας πολύ βάρος στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης
  – θέλετε να μάθετε να ράβετε μόνη σας μάρσιππους αγκαλιάς γλυτώνοντας κάποια χρήματα
  – είστε οπαδός του Babywearing και θέλετε να δείξετε και σ’ άλλες μαμάδες πώς φοράτε το μωρό σας

  Σημ.: Ο ΝΙΝΟ (www.nineinnineout.org) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη σε θέματα babywearing. Το όνομα του οργανισμού, ΝΙΝΟ, από τα αρχικά των λέξεων «Nine in, Nine Out», είναι εμπνευσμένο από την πρόταση του διάσημου ανθρωπολόγου Ashley Montagu ότι για μια περίοδο ίση με αυτή της εγκυμοσύνης, τα μωρά θα πρέπει να ζουν σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που είχαν στη μήτρα της μαμάς τους. Πράγματι, σε μάρσιππους αγκαλιάς, τα μωρά απολαμβάνουν την ίδια ζεστασιά, αντιλαμβάνονται την κίνηση του σώματός μας, ακούν τον ήχο της καρδιάς μας και νιώθουν ασφαλή και άνετα.

  Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία σχετικά με τις συναντήσεις της Ομάδας ΝΙΝΟ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με email: sstamoul@hol.gr
  Στέλλα

Comments are closed.