σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Ανοιξιάτικες νερομπογιές!

Τα χαλιά έφυγαν, ήρθαν στο πρόγραμμά του νηπιαγωγείου στο σπίτι οι νερομπογιές! Φέτος συμμετέχει και ο μικρός Μανόλης ο οποίος φαίνεται να αντιμετωπίζει το νέο αντικείμενο με προσοχή. Το τραπέζι είναι κουκουλωμένο με μουσαμά, τα παιδάκια φορούν πρόχειρα μπλουζάκια και η μαμά-δασκάλα δίνει κάποιες βασικές οδηγίες. Η Αννούλα είναι πιο προσεκτική, δεν ανακατεύει τα χρώματα μεταξύ τους και σχεδιάζει με απαλές και προσεκτικές πινελιές.
Ο μικρός αδερφός απολαμβάνει τα χρώματα σαν ερασιτέχνης μπογιατζής, το πινέλο στάζει φουλ στο χρώμα και όλα τα χρώματα πασαλείβονται με ολοφάνερη ευχαρίστηση στην ακουαρέλα. Με γέλιο θυμήθηκα την Αννούλα να κάνει ακριβώς τα ίδια στην ηλικία του …
Παραθέτω και μερικές σύντομες παρατηρήσεις πάνω στο θέμα παιδιά και νερομπογιές:

1. Επιλέξτε κατάλληλο χώρο εργασίας που μπορεί να καθαριστεί εύκολα
2. Φορέστε στα παιδιά παλιά ρούχα που δεν σας νοιάζει αν λερωθούν. Αν είναι χειμώνας μπορείτε να φορέσετε μια φόρμα … από την ανάποδη. Υπάρχουν και ειδικές αδιάβροχες ποδιές σε κάποια καταστήματα με παιχνίδια.
3. Προτιμήστε ένα φθηνό μπλοκ με χοντρά φύλλα όπως η ακουαρέλα. Τα πιο λεπτά φύλλα ζαρώνουν και μπορεί να τρυπήσουν.
4. Όπως σε όλες τις δραστηριότητες για παιδιά, μην τα αφήνετε χωρίς επίβλεψη! Εκνευρίζονται με την απουσία σας την οποία εκλαμβάνουν ως αδιαφορία. Άσε που μπορεί να πάρουν το πινέλο και να εκτονώσουν την έμπνευσή τους στον διπλανό τοίχο!
5. Ξεπλύνετε αμέσως τα πινέλα και τα κυπελλάκια με νερό και σαπούνι. Αφήστε τα μαζί με τις νερομπογιές να στεγνώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσετε.

Καλή επιτυχία!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

5 Σχόλια

  1. Μα τι απίθανα που είναι όλα όσα ζωγραφίζουν τα παιδιά! Και όσο πιο αφηρημένα σχέδια τόσο πιο μαγικά… Και όταν αναλαμβάνουν να σου εξηγήσουν επίσης την απεικόνιση, είναι καταπληκτικό! "Μα δεν το βλέπεις? Είναι ένα διαστημόπλοιο με πανιά!" χεχεχε … Μπράβο Καλλιόπη!

  2. Θυμάμαι στις πασχαλινές χειροτεχνίες το Μανώλη, να ζωγραφίζει ολόκληρο το κοτοπουλάκι με σιέλ. Βρε αγόρι μου, του λέω, δεν είναι έτσι τα πουλάκια! Μαμάααα, είναι παπάκια μες τη λίμνη, για αυτό είναι μπλέεεε! Κόκαλο η μανούλα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.