σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Δελτίο τύπου και Χειροποίητες δημιουργίες που θυμίζουν παραλία

μενταγιόν με βότσαλα κοχύλια πολυμερικό πηλό

Λίγο πριν την απόδραση στα πάτρια εδάφη των γονέων μας, όλα τρέχουν με φρενήρεις ρυθμούς. Τσεκ-απ, ΕΦΟΡΙΑ, ΕΦΚΑ, ΚΕΠ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, προετοιμασία για τα κατασκηνωτικά σακίδια των παιδιών, εισιτήρια για αεροπλάνα και βαπόρια, μαζί με όλα τα τρέχοντα και καθημερινά. Ο παππούς δεν είναι πια εδώ αλλά το μυαλό γυρίζει στα παλιά, τα γλυκά και τα πικρά, τα απλά και καθημερινά που δεν υπάρχουν πια… Το πένθος είναι μια σύνθετη διαδικασία που εξελίσσεται με τον καιρό, φρενάρει για λίγο και κάποιες στιγμές ξεχύνεται με φόρα και κατακλύζει τα πάντα. Στα γκισέ της μεταθανάτιας γραφειοκρατίας, μαθαίνεις απ’ έξω τους αριθμούς με τους οποίους το κράτος αναγνώριζε τον αποθανόντα και προσπαθείς να βρεις την άκρη του νήματος σε μια σειρά από πράξεις που καταπίνονται σαν το μουρουνέλαιο.

Μέσα σε αυτόν τον θερινό κυκλώνα, η δημιουργία βρίσκει ευκαιρίες εκτόνωσης και τα σύνεργα της τέχνης γίνονται ένας μικρός σωρός στον πάγκο του καλλιτέχνη. Καλοκαιράκι και δεν θα μπορούσαν να λείπουν μερικά αξεσουάρ που θυμίζουν παραλία! Βοτσαλάκια και μικροσκοπικά κοχύλια από το Δρυό της Πάρου και όχι μόνο, συνδέονται με τον πολυμερικό πηλό και συνθέτουν μια μικροσκοπική παραλία σε μεταλλικό κάδρο. Εν μέσω καραντίνας, έγινε πραγματικότητα μια καλλιτεχνική γωνιά στην πλατφόρμα Jamjar και κάποιες δημιουργίες Popelix φιλοξενούνται εκεί.

Το Jamjar είναι ένα ελληνικό marketplace με πληθώρα δημιουργών που κατασκευάζουν χειροποίητα προϊόντα. Θα με βρείτε εκεί με την ταυτότητα Popelix Handmade και τις δημιουργίες μου από πολυμερικό πηλό και άλλα υλικά.

Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι να έχουμε, στο άστυ, στο χωριό ή σε κάποιον δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Μακριά από τον κοβίντ-19 και από αρνητικές σκέψεις και γκρίνιες. Καρπούζι, φέτα, γλυκές μνήμες, ένα δροσερό καφτάνι για να κρύβει τα κιλά της καραντίνας (!!!) και μπόλικη σωματική δραστηριότητα για να επανέλθουμε δριμύτεροι το φθινόπωρο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.