Πόσες φορές τα φάγαμε αυτά τα τυροπιτάκια στη μαμά της φίλης μας της Κασσάνδρας! Αφράτα, μοσχοβοληστά και γεμάτα με πικάντικη φέτα! Η συνταγή ακολουθεί:
Για τη ζύμη (αρχική συνταγή):
500 γρ. φαρίνα
1/2 πακέτο βιτάμ
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο αλάτι
λίγο λάδι
Η ζύμη με τις αλλαγές Popelix (όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γρ. φαρίνα
60 γρ. βούτυρο τ. Κερκύρας
50 γρ. αραβοσιτέλαιο + λίγο ελαιόλαδο για νοστιμιά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 αυγό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό φέτα σκληρή
1 αυγό
ρίγανη, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Αν διαθέτετε μίξερ με ζυμωτήριο, βάλτε όλα τα υλικά μέσα και σε 2-3 λεπτά θα πάρετε μια υπέροχη ελαστική ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, ας πούμε σαν κεφτεδάκια. Ανοίγετε τα μπαλάκια σε μικρό φύλλο πατώντας τα με το τμήμα της παλάμη σας που είναι κοντά στην αντίχειρα. Βάζετε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα του τυριού και κλείνετε καλά πατώντας τις άκρες. Μπορείτε να τα αλλείψετε με αυγό και να τα πασπαλίσετε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. Εγώ παραλείπω συνήθως αυτό το βήμα και απλά ψεκάζω καλά με νεράκι. Ψήνουμε στον αέρα μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Προσοχή, μήν τα παραψήσετε γιατί γίνονται σκληρά, από 20 έως 30 λεπτά το πολύ, ανάλογα με τον φούρνο σας!
Η δόση αυτή γεμίζει δύο λαμαρίνες του φούρνου. Τα ψημένα κουρού καταψύχονται θαυμάσια και με ένα ζέσταμα είναι σαν να ψήθηκαν μόλις! Με τη ζύμη αυτή μπορούν να γίνουν και λουκανικοπιτάκια ή ζαμπονοκασεροπιτάκια.
Καλή επιτυχία!