σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Διακοπές με μωρό – η συνέχεια!

Οι διακοπές με μωρό είναι σίγουρα μια πρόκληση, ιδιαίτερα για τους γονείς που είναι πρωτάρηδες! Ξεκινώντας από την επιλογή μιας τοποθεσίας κατάλληλης για οικογενειακές διακοπές, φτάνουμε μέχρι τις βαλίτσες των διακοπών και όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχει μαζί του ο μπαμπάς και η μαμά για να μην τα βρουν σκούρα! Παρκοκρέβατα, καρότσια, είδη για τη θάλασσα και ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα είναι κάποια από τα σημαντικά πράγματα στην λίστα των ταλαίπωρων γονέων! Αν μιλάμε για ένα μωράκι κάτω του ενός έτους τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αφού χρειάζονται ειδικές τροφές και όοοολα τα σύνεργα για την παρασκευή τους. Εμείς θα παραθέσουμε μερικές ιδέες/προτάσεις για επιτυχημένες διακοπές με τα μωρούλια σας:
  • Βάλτε στις αποσκευές σας έναν ανατομικό μάρσιπο! Η πρόσβαση παντού είναι εύκολη, το μωρό σας είναι ευχαριστημένο και για γκρίνια … ούτε λόγος. Εξαιρετικά χρήσιμος για πολύωρα ταξίδια με καράβι ή τρένο! Ο ζεστός καιρός δεν αποτελεί εμπόδιο γιατί οι μάρσιποι κατασκευάζονται από βαμβακερά υφάσματα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και σε κάποιες περιπτώσεις το προστατεύουν κιόλας από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες.
  • Αν έχετε μωράκι με πάνες, χρησιμοποιήστε για τη θάλασσα μια επαναχρησιμοποιούμενη πάνα-μαγιώ. Οι περισσότερες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να συγκρατούν τυχόν ατυχήματα και ξεκουμπώνουν από το πλάι για εύκολη καθαριότητα. Το μωράκι σας θα παίζει άνετα στην παραλία και εσείς θα γλιτώσετε το περιβάλλον από μερικά σκουπίδια. Αν χρησιμοποιείτε υφασμάτινες πάνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αδιάβροχη τσάντα φύλαξης για τα μαγιώ σας. Την πλένετε μαζί με τα μαγιώ και την χρησιμοποιείτε ξανά την επόμενη φορά που θα πάτε για μπάνιο.
  • Αν το μωράκι σας τρώει ακόμα αλεσμένα φαγητά και θα μείνετε κάπου που δεν θα μπορείτε να μαγειρεύετε, πάρτε μαζί σας αλεσμένες και τροφές τις οποίες μπορείτε να αποψύχετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε εστιατόρια και ταβέρνες. Για τη μεταφορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό ψυγειάκι και κάποιο cooler bag. Σιγουρευτείτε πρώτα ότι το δωμάτιο που θα μείνετε διαθέτει ψυγείο με κατάψυξη!
  • Προτιμήστε κάποια φυσικά απωθητικά για τα κουνούπια καθώς και μια κουνουπιέρα, προστατεύοντας τα μωράκια από την επαφή με επικίνδυνα χημικά εντομοαπωθητικά.
  • Πάρτε μαζί σας κατάλληλα παιχνίδια και βιβλιαράκια καθώς και κάποιες λιχουδιές για να διασκεδάσουν τα μικρά σας στο ταξίδι και τις ώρες που θα ξεκουράζεστε στο ξενοδοχείο ή το εξοχικό σας.

Αλυκή, Πάρος

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.