Μια νηστίσιμη και υγιεινή συνταγή, γρήγορη και νόστιμη, ότι πρέπει για πολυάσχολες μαμάδες WAHM!
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
όλα τα παραπάνω κομμένα σε καρεδάκια μεγέθους της αρεσκείας μας
1 φλ. καφέ + 1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών BIO
1 φλυτζάνι καυτό νερό
1 φλυτζάνι στιγμιαίο κους κους
1/2 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
λίγο μπούκοβο (αν σας αρέσουν τα καυτερά)
1 φύλλο δάφνης
Μαραίνω τα λαχανικά στην κατσαρόλα με 1 κουταλιά λάδι. Προσθέτω 1 φλ. καυτό νερό, τα ντοματάκια, τη δάφνη, τα μπαχαρικά και το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνω το μάτι και σκεπάζω την κατσαρόλα για να μην εξατμιστεί πολύ νερό και αφήνω τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά, χωρίς να λιώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος, προσθέτω το ελαιόλαδο και το κους κους και αποσύρω την κατσαρόλα από το μάτι. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω την κατσαρόλα για 5 λεπτά για να απορροφηθεί η σάλτσα και να φουσκώσει το κους κους. Μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλιά φυτικό βούτυρο για πιο πλούσια γεύση. Η παραπάνω συνταγή δίνει τρείς μερίδες σαν κύριο πιάτο. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και την επόμενη μέρα. Μπορείτε ακόμα να κάνετε μεγάλη ποσότητα σάλτσας (αντικαθιστώντας το καρότο με κάποιο άλλο ζαρζαβατικό της αρεσκείας σας) και να κρατήσετε στην κατάψυξη έχοντας ένα γεύμα έτοιμο σε 10 λεπτά ανά πάσα στιγμή! Καλή επιτυχία.
Καλημέρα popelix!!
Καλώς σε βρήκα 🙂 (από ένα μέιλ της Βίκυς!!!)
Πολύ όμορφο το μουτουπάκι σου!!
Το καρφίτσωσα στο πλάι της κουζίνας μου!
Τα λέμε 🙂
Καλημέρα και σε σένα gvarvakis και καλωσήρθες στο Μουτουπάκι! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω 😉