Αν δεν είστε οπαδός του γρήγορου φαγητού, μπορείτε να ενθουσιάσετε τα μικρά σας με ένα νοστιμότατο σπιτικό μπέργκερ! Ακόμα και με έτοιμο ψωμάκι, είναι πολύ πιο υγιεινό από τα έτοιμα. Μπορείτε να προσθέσετε εκτός από το μπιφτέκι, κέτσαπ ή/και μαγιονέζα (αν είναι και αυτά σπιτικά, ακόμα καλύτερα), μαρούλι, ντομάτα ή λίγο αλλαντικό για πιο πικάντικη γεύση. Αν φτιάξετε μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, αποφύγετε την προσθήκη τυριού γιατί μειώνετε την απορρόφηση του σιδήρου. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε τυρί σε ένα μπιφτέκι από κοτόπουλο ή λαχανικά.
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε μια από τις πρώτες μου προσπάθειες για ψωμάκι. Έχω καταλήξει πλέον σε μια εξαιρετική συνταγή, δείτε εδώ.
Πλάθω τα μπιφτέκια έτσι ώστε να γίνουν λεπτά και πλατιά, περίπου όπως αυτά των ταχυφαγείων και ψήνω σε τηγάνι με κεραμική επίστρωση ή στην γκριλιέρα της AMC. Δεν χρειάζονται πολλά μπαχαρικά και μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το ψωμί. Δώστε στο φαγητό αυτό έναν πανηγυρικό χαρακτήρα, διασκεδάζοντας με τα παιδιά και βάζοντας τα στο παιχνίδι της σύνθεσης του πιάτου τους! Το ετοιματζίδικο είναι καλό αλλά της μαμάς οι λιχουδιές είναι ακόμα καλύτερες! Καλή επιτυχία
Τι ώραία που είναι αυτά τα σπιτικά ψωμάκια σου, αγνά χωρίς συντηρητικά.