σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Αυτοκινητάκι από τσόχα

αυτοκινητάκι από τσόχα

Ένα κόκκινο αυτοκινητάκι για το νεογέννητο ανηψούδι! Πατρόν από το blog chicci-chicci.com  (το link δεν είναι πλεον ενεργό, κλικ εδώ) με μόνη προσθήκη τα πορτοκαλί φώτα και ένα υποτυπώδες κέντημα με την ημερομηνία γέννησης και τα αρχικά. Χρησιμοποίησα συνθετικό γέμισμα και έφτιαξα ένα κρέμασμα από γαλάζια κορδέλα.

αυτοκινητάκι από τσόχα

Εκτύπωσα το πατρόν και έκοψα τα χάρτινα κομμάτια με ψαλιδάκι. Συνήθως καρφιτσώνω το πατρόν στην τσόχα και προσπαθώ να κόψω όσο πιο τέλεια γίνεται. Έραψα πρώτα στην κάθε μεριά τα παράθυρα, τα φωτάκια και το μισό από τις ρόδες και στη συνέχεια έραψα και τα δύο μισά του αυτοκινήτου, γεμίζοντας με βάτα και ράβοντας το κρέμασμα από κορδέλα.

αυτοκινητάκι από τσόχα διακοσμητικό

Προσοχή: Αν και δεν έχει μικρά κομμάτια, δεν προορίζεται για βρεφικό παιχνίδι! Μπορεί να διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο και να μείνει σαν ενθύμιο. Να μας ζήσει ο μικρούλης!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

4 Σχόλια

  1. Να σας ζήσει! Επειδή έχουμε αρχίσει να αποκτούμε ένα ενδιαφέρον για ραψίματα, κι αυτά τα τσόχινα είναι πολύ χαριτωμένα θέλω να σε ρωτήσω: παίρνεις φύλλα τσόχας από βιβλιοπωλείο\είδη κατασκευών ή με το μέτρο από υφασματάδικο; Βέβαια, για να πω την αλήθεια, σε πρώτη φάση έδωσα στην πρωτάρα ραφτρούλα ό,τι απολειφάδια είχα από διάφορα υφάσματα, αλλά αν συνεχίσει το ενδιαφέρον καλό είναι να ξέρω.

  2. Έχω πάρει και τσόχα με το μέτρο από το κέντρο (πάμφθηνη) αλλά για να πειραματιστεί κανείς ωραία λύση είναι και ένα πακετάκι με φύλλα τσόχας σε διάφορα χρώματα από το βιβλιοπωλείο. Αν έχεις υπόλοιπα από κλωστές κεντήματος κάνουν ωραία χρωματική αντίθεση με την τσόχα! Όσο για ιδέες, ψάξε στο γούγλη για felt patterns και θα πάθεις πλάκα 🙂 Τελευταία βρήκα και βάτα από ένα μαγαζάκι στη Ν. Ιωνία και τσοχάρω με κάθε ευκαιρία! Αν ενδιαφέρεστε για μίνι σεμινάριο με καφέ και κουλουράκια, μετά χαράς. Σμούτς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.