σημαίνει popi's art και όχι μόνο, στον ιστό από το 2006

Blog

Αρχαιολογείο

Μετά το σερβιτορείο, ήρθε και το αρχαιολογείο, μιας και πήγαμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και έχουμε σαν επόμενο στόχο το Ανάκτορο της Κνωσσού για φέτος το καλοκαίρι. Για να στηθεί το σερβιτορείο, παρατάσσονται όοοολα τα παιδικά κουζινικά εξαρτήματα, μαζί με αξεσουάρ από την κουζίνα της μαμάς και φυσικά πολύχρωμα Lego τα οποία εκτελούν χρέη τροφών. Ο τόπος της αρχαιολογικής ανασκαφής, το αρχαιολογείο, στήθηκε σε κοντινή αλάνα που φιλοξενεί πλήθος απομεινάρια από υλικά οικοδομών.

Είναι απίθανο που σε πάει η φαντασία των παιδιών! Ξεκίνησαν για την αλάνα για να τρέξουν το γκαζιάρικο τηλεκατευθυνόμενο του μπαμπάκα (αυτό είναι ολόκληρη ανάρτηση από μόνο του, που θα πάει, θα πείσω τον σύζυγο να ανοίξει blog…) και κατέληξαν με την αρχαιολογική σκαπάνη ανά χείρας. Τα κομμάτια από τα τούβλα για οικοδομές έγιναν όστρακα και τα σπασμένα πλακάκια, θραύσματα από αρχαίες πλάκες. Άντε και στο ανάκτορο του Μίνωα με το καλό!

IMGA0151-ret

IMGA0152-ret

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

1 Σχόλιο

  1. Τι ωραία ιδέα! Είδες τι επίδραση έχουν τα μουσεία στα παιδιά;; Λοιπόν, ούτε συνεννοημένες να ήμασταν… Σε λίγο θα καταλάβεις 😉 Καλές ανασκαφές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.