Σου έχω μια εξαιρετική πρόταση που γίνεται χωρίς μίξερ και θα ενθουσιάσει τους πάντες!

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για αλμυρό κέικ ή κάτι σαν τυρόπιτα χωρίς φύλλο, πέτυχα αυτή την εξαιρετική συνταγή από τα Μητσομαγειρέματα. Τα υλικά είναι απλά, οι ποσότητες αναγράφονται σε δοσομετρικές κούπες αλλά και σε γραμμάρια (πολύ βολικό!) και το αποτέλεσμα είναι αφράτο και πολύ νόστιμο. Προσωπικά έχω κάνει κάποιες παραλλαγές, για πρακτικούς λόγους αλλά και για δοκιμή:
- Αντικατέστησα 50 γρ. από το αλεύρι με καλαμποκάλευρο που μας αρέσει πολύ
- Δεν είχα πολύ γιαούρτι και πρόσθεσα γάλα, και πάλι το αποτέλεσμα ήταν μια χαρά
- Χρησιμοποίησα 100 γρ. θρυμματισμένη φέτα + 100 γρ. πικάντικο τυρί τριμμένο (αντί για 300 γρ. φέτα), το αποτέλεσμα ήταν πολύ νόστιμο
- Πασπάλισα από πάνω με μείγμα από σουσάμι + παπαρουνόσπορο + μαυροσούσαμο
- Πρόσθεσα στο μείγμα λίγη πάπρικα καπνιστή και μοσχοκάρυδο τριμμένο (προσθέτει γεύση, ιδιαίτερα αν δεν βάλετε αλλαντικό)
- Μοίρασα σε 24 χάρτινες θήκες για μάφινς, η δόση είναι τέλεια αν θέλετε να τα πάτε πεσκέσι ή να τα προσφέρετε σε μπουφέ. Οδηγίες για το πως να φτιάξετε τις θήκες με χαρτί ψησίματος θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Προτιμήστε μια σκληρή φέτα και ένα πικάντικο κίτρινο τυρί. Προσωπικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πιπεριά, δεν αρέσει στο λαό! Γίνεται μια χαρά και χωρίς αλλαντικό, αν οι καλεσμένοι αποφεύγουν το κρέας ή διανύουμε την Τυρινή εβδομάδα. Καλή επιτυχία!